PIHKA piilosta näkyväksi

Hei me ollaan PIHKA, eli Sofia ja Roosa. Me ollaan tähän asti yritetty pysyä piilossa, mutta ensimmäistä kokonaista vuosikymmentä on mukava juhlistaa tulemalla näkyväksi. Designmuseon naapurissa Helsingin Punanotkonkadulla on PIHKA laukkujen sydän. Sieltä voit ostaa laukun mallistostamme, tai tehdä sellaisen itse työpajassamme. Emme ajattele designia etäisenä taiteilijuutena: kuka vain voi laittaa kätensä kauneuteen. Olemme huomanneet, että se on vahva kokemus hyvin monenlaisille ihmisille: ei vain artesaaneille, jollaisia itse olemme.

Pyrkimyksemme on tuoda iloa elämään, ja haluamme kaikki mukaan. Fiilistelemme sitä, että postimiehemme osti kerran laukun postia jakaessaan, ja raksamiehemme tuli valitsemaan lahjan vaimolleen, ja on aina kiinnostunut siitä miten meillä menee. Ja yhtä lailla sitä, että pääministerimme kantaa PIHKA laukkuamme taistellessaan pohjoismaisen maailmankuvan puolesta. Emme voisi olla ylpeämpiä siitä, että PIHKA tällä tavoin yhdistyy yhdenvertaisuuteen, koulutukseen ja muihin tärkeinä pitämiimme arvoihin. 

Juuri nyt iloitsemme siitä, että Samu-Jussi Koski ja Kitty Salovaara ovat auttaneet meitä kuratoimaan PIHKA kokonaisuutta. Olemme arvostaneet Samua koko yrittäjyystaipaleemme ajan, ja on ollut tosi kiinnostavaa nähdä mihin hän kiinnittää huomiota, ja mikä on hänelle merkityksellistä.

Ylipäätään uskomme siihen viisauteen, että ihminen tulee sellaiseksi, kuin hänen lähellään olevat ihmiset ovat. Se keiden läheisyydessä hengaa, ratkaisee. On erikoista, että meillä kahdella synkkasi niin nopeasti, silloin vuosikymmen sitten. Ja yhtä poikkeuksellinen on se kädenjälki, jota saamme kokea tehdessämme yhdessä niin työpajoissamme, kuin nyt S&Co:n, eli Samu-Jussin ja Kittyn luovan studion kanssa. Olemme aivan fiiliksissä heidän luomastaan visuaalisesta identiteetistä, joka on synkassa sielunmaisemamme kanssa.

Pieni vallankumouksemme on, että design-tähtien aikakauden vastavoimaksi haluamme tuoda kauneuden ja käsillä tekemisen lähemmäksi kaikkia. Malliston huolella valitut materiaalit, käsityönä ommellut saumat ja viimeistellyt yksityiskohdat on tehty purettaviksi ja korjattaviksi. Se nähdäksemme on syvää rakkautta: hellä kosketus läpi vuosien ja vuosikymmenten.

Vogue scandinavia

A favourite of former prime minister Sanna Marin, Helsinki-based accessories brand has undergone a facelift with a little help from Finland's best fashion talent. Here’s everything you need to to know.

LUE JUTTU VOGUE SCANDINAVIASSA