Kengän­valmistuksen jatkokurssi, Kuusamo-opisto, 12.-17.7.

Tule valmistamaan itse omat jalkineesi

Kengänvalmistuskurssilla pääset kokeilemaan nahan työstämistä ja valmistamaan itsellesi kävelykengät tai nilkkurit ammattitaitoisessa ohjauksessa. Muistoksi kurssiviikosta saat itse valmistamasi kestävät jalkineet, joista on sinulle iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.

Kengänvalmistuksen jatkokurssi soveltuu ensisijaisesti kengänvalmistuksen alkeet hallitseville harrastajille.

Elämyksellisen viikon päättyessä jokaisella kurssilaisella on yhdet huolellisesti valmistetut jalkineet sekä valmiudet jatkaa ja kehittää harrastustaan. Kengät valmistetaan ohjatusti liimakenkärakenteella. Jos kurssilaisella on valmiudet valmistaa kengät muilla jalkinerakenteilla, hän voi työskennellä viikon ajan myös itsenäisesti.

Viikon ohjelma muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

Kengänvalmistuksen työvaiheita ovat muun muassa jalkojen mittaus ja lestien muotoilu, mallin suunnittelu ja kaavoitus, päällisten valmistus, päällisten pinnaus, pohjitus ja viimeistely.

Kurssi hinta muodostuu valitsemasi paketin mukaan:

1) 515 €, sisältää opetuksen, majoituksen yhden hengen huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 415 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 385 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Kengänvalmistuksen jatkokurssi järjestetään Kuusamo-opistossa 12.-17.7.2021. Kurssin aikataulu ma-pe klo 9-16 ja la klo 9-13.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 16.5.2021 mennessä Kuusamo-opiston kautta.

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, kuten kynän, kolmioviivaimen, metalliviivaimen, mittanauhan, hyvät isot ja pienet sakset, essun, sytkärin, paperiveitsen, mattopuukon tai nahanleikkuuseen sopivan puukon. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet tai muita nahkatyökaluja, nekin voi halutessaan ottaa mukaan.

Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä pohjanahkaa ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut nahkapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset nahkakengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettajat tuovat mukanaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja sekä joitakin pohjamateriaaleja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit kurssin lopuksi. Opistolla on jokaiselle kurssilaiselle lestit lainattavaksi kurssin ajaksi, mutta jos kurssilaiselta löytyy omat lestit, ne kannattaa ottaa mukaan!

Majoittumiseen ja muuhun opiston toimintaan liittyen otathan yhteyttä Kuusamo-opistoon (opisto@kuusamo.fi). Kuusamo-opiston osoite on Kitkantie 35, 93600 Kuusamo, ja puhelinnumero +358 40 860 8715.

Toivoisitko PIHKA laukkuun jotakin sellaista ominaisuutta, jota siinä ei valmiiksi ole? Teemme lisäveloituksesta laukkuihin pieniä muutoksia, kuten väripersonointeja ja lisätaskuja. Räätälöinneissä ole yhteydessä info@pihkacollection.fi.

Postitoimitus: Laukkujen toimitus- ja pakkauskulut ovat 6,90€, pikkupakettien 3,90€.
Toimitusaika: Suomessa käsin valmistettujen laukkujemme toimitusaika on 18 arkipäivää, pienempien tuotteiden 10 arkipäivää.  Arvostamme jokaista tuotetta yksilöinä, siksi valmistamme niitä pienissä erissä tarvittavan määrän.
Palautusoikeus: Tuotteillamme on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus ei koske räätälöityjä tuotteita. Lue palautuksesta lisää toimitusehdoista.