Verkkokauppa

Kengän­valmistuksen alkeiskurssi, Kuusamo-opisto, 8.-13.7.

Kengänvalmistuksen alkeiskurssi järjestetään Kuusamo-opistossa 8.-13.7.2019
Kurssin aikataulu ma-pe klo 9-16 ja la klo 9-13.

Kuusamo-opisto
Kitkantie 35, 93600 Kuusamo
puh 040 860 8715

Tule oppimaan kengänvalmistuksen salat

Kengänvalmistuksen alkeiskurssilla pääset kokeilemaan nahan työstämistä ja valmistamaan itsellesi kävelykengät ammattitaitoisessa ohjauksessa. Voit huoletta tulla mukaan, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta nahkatöiden tekemisestä. Muistoksi kurssiviikosta saat itse valmistamasi kestävät jalkineet, joista on sinulle iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.

Elämyksellisen viikon päättyessä jokaisella kurssilaisella on yhdet huolellisesti valmistetut kävelykengät sekä valmiudet jatkaa ja kehittää harrastustaan. Kaikki ensikertalaiset tekevät samanlaiset matalakorkoiset derby-malliset puolikengät oman kengänkokonsa mukaan. Kengät valmistetaan liimakenkärakenteella.

Viikon ohjelma muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi.

Kengänvalmistuksen työvaiheita ovat muun muassa jalkojen mittaus ja lestien muotoilu, mallin kaavoitus, päällisten valmistus, päällisten pinnaus lestille, pohjitus ja viimeistely.

Kurssi hinta muodostuu valitsemasi paketin mukaan:

1) 480 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut ja saunan kaksi kertaa
2) 365 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen
3) 325 €, sisältää opetuksen ja lounaan

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 12.5.2019 mennessä Kuusamo-opiston kautta.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kutsu, lasku (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa ilmoittautumisen yhteydessä) sekä materiaalilomake, jolla tulee ilmoittaa oma kengän koko sekä haluttu materiaali 20.5.2019 mennessä.

Huomioitavaa

Opistolla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kurssilaisten kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, kuten kynän, kolmioviivaimen, metalliviivaimen, mittanauhan, hyvät isot ja pienet sakset, essun, sytkärin, paperiveitsen, mattopuukon tai nahanleikkuuseen sopivan puukon. Jos kurssilaisella on omat kuulosuojaimet tai muita nahkatyökaluja, nekin voi halutessaan ottaa mukaan.

Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä pohjanahkaa ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut nahkapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset nahkakengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettajat tuovat mukanaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja sekä joitakin pohjamateriaaleja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit kurssin lopuksi. Opistolla on jokaiselle kurssilaiselle lestit lainattavaksi kurssin ajaksi, mutta jos kurssilaiselta löytyy omat lestit, ne kannattaa ottaa mukaan!