Tuotanto

Kotimainen valmistus on PIHKA collectionissa ylpeyden aihe!

Kaikki tuotteemme valmistetaan Suomessa. Omien käsiemme kautta syntyvän tuotannon lisäksi olemme koonneet ympärillemme taitavien, korkeiden laatukriteeriemme täyttävien tekijöiden joukon. PIHKA tuotteiden valmistus vaatii jokaisessa työvaiheessa käsityöllistä osaamista ja tekijänsä harjaantuneisuutta.

Vaatimuksemme myös materiaalien alkuperän suhteen ovat korkeat. Haluamme, että käyttämämme nahka on eurooppalaista ja tuotteiden valmistukseen erinomaisesti soveltuvaa. Materiaalin korkeatasoisuutta on korostettu jättämällä laukut vuorittamatta. Kun päällisnahka on läpivärjättyä ja laadukasta, vuorin alle ei tarvitse piilottaa päällismateriaalin heikkouksia, vaan nahan molemmat puolet saavat näkyä.

Pyrimme keskittämään nahkahankintojamme tehtaisiin, joissa nahan alkuperä ja tuotannon vaiheet ovat selvitettävissä. PIHKA collectionissa on jo vuosia käytetty muun muassa kursseilla valmistettavien käsinommeltavien laukkujen raaka-aineena ruotsalaisen Tärnsjön parkitsemon kasviparkittuja nahkoja. Parkitsemossa työstetään ainoastaan paikallisia naudanvuotia, jotka hankitaan lähikarjatiloilta.

Tämän hetken mallistovärit – soft powder, bright red ja wine – on hankittu saksalaisesta Richard Hoffmansin nahkatehtaasta, jossa vastuullisuuskysymys otetaan vakavasti. Tehdas muun muassa tuottaa käyttämänsä energian itse ja kehittää jatkuvasti prosesseissa käytettävien resurssien kierrätettävyyttä. Myöskin tehtaan käyttämät nahat ovat eurooppalaisia. Richard Hoffmansin tehtaan herkkuväreistä valmistettujen PIHKA laukkujen nukkaamattomat, kasviparkitut olkahihnat tulevat myös Euroopasta.

Kotimaisen tuotannon ja laadukkaiden valmistusmateriaalien lisäksi myös tuotteiden huollettavuus on meille sydämen asia. Asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden ohella otamme malliston suunnittelussa huomioon tuotteiden pitkäikäisyyden. Sen lisäksi, että PIHKA mallit ovat muotoilultaan ajattomia ja moneen tyyliin sopivia, ne ovat myös suunniteltu korjattavaksi. Tällä tarkoitetaan, että tarvittaessa tuotteiden valmistusrakenteet on purettavissa ja uudelleen koottavissa. Äärimmäinen esimerkki korjattavuudesta on PIHKA jalkinerakenne, joka useimmista jalkinerakenteista poiketen mahdollistaa kenkien uudelleen pohjituksen.

Toivomme, että olet meihin rohkeasti yhteydessä, jos sinulla tulee kysymyksiä käyttämiimme materiaaleihin tai mihin tahansa toimintaamme liittyen!