Pihkan tarina

Pihkassa laatuun

Monialaisten taiturien yhteispelillä syntyy kaunista ja kestävää laatua.

PIHKAn asiakkailleen tarjoama yksilöllinen palvelu rakentuu kolmen eri tavoin taitavan nuoren naisen varaan. Toiminnassa yhdistyvät suutarikisälli Maisan, ekonomi Sofian ja jalkinemuotoilun opiskelija Roosan voimat. PIHKA kehittää yritystoimintaansa ja tuotteidensa saatavuutta jatkuvasti. Näin yhä useammat laatua ja lähituotantoa arvostavat asiakkaat pääsevät nauttimaan monipuolisista mahdollisuuksista, joihin nahka taipuu PIHKAn osaavissa käsissä.

Täysin kotimaisen valmistuksen ja suunnittelun ydin toteutuu Tampereen Kehräsaaressa. Käsityövaltaisessa valmistusprosessissa ovat tärkeänä apuna tarkkaan valitut pirkanmaalaiset alihankkijat. Takeena tuotteiden ja palveluiden kotimaisuudesta PIHKAlle on myönnetty Avainlippu- ja Design From Finland -merkkien käyttöoikeudet.

Pihka

Vahvoista kädentaidoista syntyy kestäviä muotoja

Suutarikisällin ja artesaanin ammattitaidot omaava Maisa haki vuosia sitten oppia kenkäpajayrittäjyyteen Englannista. Siellä hän oivalsi, että maailmassa oli kauniiden, taidokkaasti käsintehtyjen, suomalaisten kenkien mentävä aukko. Englantilaisten pienten kenkäpajojen toiminnasta tarttui kipinä, jonka voimalla Maisa perusti PIHKAn koulukaverinsa kanssa toukokuussa 2013.

Asiakkaiden tarpeiden mukaan elävä mallisto ja monipuolinen tekeminen ovat Maisan ohjenuorat, kun PIHKAn yksilölliset kengät lähtevät maailmalle hänen käsistään.

Pihka

Pihka

Pihka

Asiakkaan kuuntelu on tärkeintä

Artesaani ja jalkinemuotoilun opiskelija Roosa nauttii erityisesti tuotekehityksestä ja kurssitoiminnan tuomista asiakaskohtaamisista. Muotoilijana hänen tehtävänsä on olla ajassa kiinni, aistia kehittyviä trendejä ja luoda uutta. Taitojaan hän kehittää yhdistystoiminnan kautta osallistumalla kansainväliseen väri- ja trendiennustepalvelu ICfiniin ja paikallisesti vaikuttavaan DesignOnTampereeseen. Hänen työnsä kulmakivenä on herkkyys ratkaista asiakkaiden ongelmia ennen kuin he itse edes tiedostavat niitä.

”Kurssitoiminnassa on erityisen mukavaa, kun saamme ihmiset hyvälle tuulelle.”

Pihka

Pihkan parhaat yhä useampien ulottuville

Sofian työssä arvokas käsillä tekeminen ja artesaanikoulutus yhdistyvät kauppakorkeakoulussa karttuneisiin ekonomin oppeihin. Hänen arjessaan painottuvat yhteistyöverkostojen ja viestinnän kehittäminen, jotta PIHKAn laatu ja palvelu olisivat jatkossa yhä useampien asiakkaiden ulottuvilla. Omia verkostojaan hän ylläpitää osallistumalla muun muassa DesignOnTampereen toimintaan.

Pihka

Maisa Salonen
suutarikisälli
tuotanto, hankinnat
maisa(at)pihkacollection.fi
+358 45 153 2127

Sofia Salmi
ekonomi
asiakkuudet, viestintä, myynti
sofia(at)pihkacollection.fi
+358 50 355 1130

Roosa Mattsson
jalkinemuotoilun opiskelija
visuaalinen viestintä, suunnittelu
roosa(at)pihkacollection.fi
+358 40 733 3371