Vastuullisuus

Meidän mielestämme maailmaa voi parantaa hyvää tavoittelevalla liiketoiminnalla. Haluamme rakentaa parempaa design- ja käsityöalaa ja jättää samalla positiivisen kädenjäljen myös laajemmalle yhteiskunnassa. Me PIHKA collectionissa pyrimme siihen, että toimintamme hyödyt voittavat kirkkaasti sen haitat.

Vastuullisuutemme perusta on oivaltava suunnittelu ja pitkäjänteisyys. PIHKA collectionin toiminnassa laatu kulkee aina määrän edellä. PIHKA tuotteiden on tarkoitus kestää ja tuottaa iloa mahdollisimman kauan.

Nahka

Olemme valinneet PIHKA tuotteiden päämateriaaliksi nahan, sillä se on monipuolinen, kestävä ja ajaton materiaali. Nahka on karjatalouden sivutuote. Kaikki käyttämämme nahka tulee Euroopasta.

Nahan tie laitumelta valmiiksi PIHKA tuotteeksi on monivaiheinen. Nahan vastuullisuus rakentuu lukuisista eri seikoista, kuten eläinten hyvinvoinnista, kuljetusmatkoista sekä veden ja kemikaalien käytöstä. Kun tilaamme nahan tehtaasta, joka on pitkällä omassa vastuullisuustyössään ja jolle on myönnetty tästä työstä tunnustuksia, voimme luottaa siihen, että käyttämämme materiaali täyttää meidän korkeat vastuullisuus- ja laatuvaatimuksemme.

Tällä hetkellä nahkamme tulee pääosin seuraavilta toimittajilta:

– Richard Hoffmans, Saksa – mineraaliparkitut nahat. Hoffmansin nahkatehdas on kunnianhimoinen ympäristövastuullisuuden kehittäjä. Tehdas esimerkiksi tuottaa käyttämänsä energian itse. Richard Hoffmansin nahkatehdas on saanut kansainvälisen Leather Working Groupin kultaluokituksen.

 

Tuotteemme

Hyvällä suunnittelulla voimme vaikuttaa paljon tuotteidemme vastuullisuuteen. Kaikki tuotteemme voidaan purkaa, korjata ja huoltaa. PIHKA tuotteilla on elinikäinen takuu kuluvien metallikomponenttien osalta. Hyvä esimerkki korjattavuudesta on myös PIHKA jalkinerakenne, joka useimmista jalkinerakenteista poiketen mahdollistaa kenkien uudelleenpohjauksen. Meille on tärkeää tarjota mahdollisuus PIHKA tuotteiden huoltoon kauttamme. Korjauspuolella nojaamme kotimaisen suutarityön huippuosaajiin.

Mallistossamme laadukas materiaali saa näkyä. Kun päällisnahka on läpivärjättyä ja laadukasta, laukkumme eivät tarvitse vuorikangasta päällismateriaalin heikkouksia piilottamaan. Tuotteemme tunnistaa myös kauniista nahan raakareunoista ja ajattomasta muotokielestä. Nahkatuotteemme kestävät aikaa ja kovaa käyttöä.

Tuotantomme

Kotimainen valmistus ja kädentaitojen vaaliminen on meille sydämen asia. Kaikki PIHKA tuotteet valmistetaan Suomessa joko meidän omien tai luotto-osaajiemme käsien kautta – Sastamalassa Jounin johdolla tai omissa työtiloissamme Helsingissä Punanotkonkadulla. Jos tuotteemme voidaan valmistaa lähellä, miksi veisimme tuotantomme kauas? PIHKA tuotteiden valmistus vaatii jokaisessa työvaiheessa käsityöllistä osaamista ja tekijänsä harjaantuneisuutta. Olemme löytäneet yhteistyökumppanit, jotka omalla ammattitaidollaan vievät suomalaista käsillä tekemisen taitoa eteenpäin.⁠

Takeena tuotteiden ja palveluiden kotimaisuudesta PIHKA collectionille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkkien käyttöoikeudet.

Asiakkaamme

Haluamme asiakkaamme kokevan, että hänen ostamansa PIHKA tuote on tehty juuri häntä varten. Tarjoamme personoitavia tuotteita ja yksilöllisiä kokemuksia: tuotteen voi ostaa valmiina tai valmistaa itse nahkatyökurssilla. Molemmissa tapauksissa tuotteita voi muokata omiin mieltymyksiin sopivaksi. Kun tuotteisiin syntyy tunneside, niistä pidetään parempaa huolta.

Yhteisöllisyys ja yhdessä koetut elämykset ovat meille ilon aiheita. PIHKA kursseilla asiakkaamme pääsevät valmistamaan itselleen design-käsityötuotteen rennossa ja osaavassa ilmapiirissä.

Kuuntelemme asiakkaidemme ajatuksia herkällä korvalla. Asiakkaidemme osallistaminen toimintaamme entistä tiiviimmin on tärkeä osa vastuullisuustyötämme tulevaisuudessa.

Toimintamme suunnannäyttäjänä

Samalla kun vaalimme perinteitä, me PIHKA collectionissa olemme valmiita haastamaan kankeita käytäntöjä ja etsimään uusia toimintamalleja. Kurssitoimintamme on hyvä esimerkki yrityksemme omintakeisuudesta ja positiivisesta kädenjäljestä, joka ulottuu laajalle. Saamamme palautteen perusteella uskallamme väittää, että kurssitoimintamme lisää nahkatuotteiden arvostusta ja hoitoa sekä ihmisten hyvinvointia.

– PIHKA collectionille myönnettiin vuoden 2018 Taito-palkinto. Palkintoraati arvosti erityisesti kurssitoimintaamme, joka vie käsityötaitoa ja perinteitä eteenpäin.

– Vuoden 2018 Von Wright -innovaatiopalkinnon saimme omalaatuisuudestamme, kasvuhakuisuudestamme ja pyrkimyksestämme kansainvälistyä.