Nahan hoito

PIHKA tuotteita kannattaa puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät kauemmin hyväkuntoisina ja kauniina vuosia eteenpäin. Huolto onnistuu helposti myös kotona. Kun kotikonstit eivät enää riitä, tarjoamme PIHKA tuotteille huoltopalvelua (ota yhteyttä info@pihkacollection.fi / +358 45 153 2127). Laukuillamme on elinikäinen takuu kuluvien metalliosien osalta.

Pintanahka

Pintanahan tunnistat sen sileästä ja tasaisesta pinnasta.  Suurin osa tämänhetkisistä PIHKA malliston laukuista ovat pintanahkaisia.

Ennen kuin käytät nahkatuotteeseesi hoitoaineita, harjaa irtolika pinnasta pehmeällä harjalla tai kostealla liinalla ja käsittele pinta nahanpuhdistusaineella. Suosittelemme puhdistukseen esimerkiksi ekologista FAMACO puhdistusvaahtoa tai Saphir nahanpuhdistusemulsiota. Ainetta levitetään nahan pintaan tasaisesti luonnonsienellä tai pehmeällä liinalla, poistetaan ylimääräinen aine ja annetaan kuivua. Pinta viimeistellään nahkaharjalla tai liinalla. Katso tarkemmat ohjeet tuotekohtaisesti.

Puhdistuksen jälkeen suojaa nahan pinta esimerkiksi FAMACO-suojasuihkeella tai FAMACO-nahanhoitoaineella. Molemmissa kosteutta ja suojaa antavissa hoitotuotteissa aine suihkutetaan tai levitetään tasaisesti nahan pinnalle kevyesti esimerkiksi pehmeän liinan avulla. Annetaan kuivua huolellisesti. Käsittelyn jälkeen pinta vielä kiillotetaan nahkaharjalla tai liinalla.

Pintanahkaisia kenkiä voi hoitaa ja suojata myös kenkärasvoilla tai vahamaisilla hoitotuotteilla. Levitä rasva nahan pintaan kenkäharjan tai pehmeän liinan avulla, anna kuivahtaa puolisen tuntia ja kiillota pinta. Mustille kengille voit käyttää mustaa kenkärasvaa ja värilliselle tai monivärisille kengille väritöntä. Kun värjäät tai vahaat laukkua, varmista, että käsitelty pinta on täysin kuiva ja pinta kiillotettu ennen tuotteen käyttöönottoa, jotta se ei tahri vaatteitasi.

Haljasnahka

Haljasnahan tunnistat sen hiotusta ja nukkamaisesta pinnasta. Haljas on nupukkia karkeampaa.

Ennen kuin käytät nahkatuotteeseesi hoitoaineita, puhdista sen pinta nahanpuhdistusaineella. Suosittelemme puhdistukseen ekologista Collonilin Bamboo Lotionia, joka sopii kaikille nahkapinnoille korkeakiiltoisia nahkoja lukuun ottamatta. Ennen aineen levittämistä koko pinnalle kokeile sen sopivuutta tuotteessa näkymättömään paikkaan. Ainetta suihkutetaan nahan pintaan, levitetään sille tasaisesti ja annetaan kuivua noin puolen tunnin ajan.

Haljasnahan hoitoon sopii Collonilin Nubuk + Textile -hoitoaine, joka suojaa ja hoitaa nahan pintaa sekä kirkastaa sen alkuperäistä väriä. Ainetta levitetään nahan pintaan tasaisesti ja sen annetaan kuivua noin puolen tunnin ajan. Värin uudistukseen on saatavilla myös värillisiä hoitoaineita. Lopuksi harjaa pinta nukan nostamiseksi.

Pintaa voi suojata lialta ja kosteudelta myös Collonilin Protect & Care -kosteussuojasuihkeella, joka sopii kaikille nahkapinnoille. Suihkuta aine nahan pinnalle ja levitä tasaiseksi pehmeän liinan avulla. Anna kuivua noin puolen tunnin ajan. Lopuksi harjaa pinta nukan nostamiseksi.