Nahan hoito-ohjeet

PIHKA tuotteita kannattaa puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti, jotta ne pysyvät kauemmin hyväkuntoisina ja myös näyttävät hyviltä. Kotona helposti onnistuvaan perushuoltoon kuuluu puhdistus ja hoitoaineiden tai suojasuihkeiden käyttö. Lue alta ohjeet nahkatuotteesi hoitoon.

Pintanahka

Pintanahan tunnistat sen sileästä ja tasaisesta pinnasta

Tuote tulisi aina ensin puhdistaa, ennen kuin pintaan laitetaan hoitoaineita. Pyyhi pinta kostealla pyyhkeellä, perusteellisempaan pesuun voit käyttää myös nahanpuhdistusaineita. Suosittelemme puhdistukseen Collonilin Bambu Lotionia, joka sopii kaikille nahkapinnoille korkea kiiltoisia nahkoja lukuun ottamatta. Ennen aineen levittämistä koko pinnalle, kokeile lotionin sopivuutta tuotteessa näkymättömään paikkaan. Ainetta suihkutetaan nahan pintaan, levitetään sille kauttaaltaan tasaisesti ja annetaan kuivua. Puolen tunnin kuluttua lika on noussut nahan pintaan, minkä jälkeen sen voi kevyesti harjata pois.

Pintanahan pintaa voit hoitaa ja suojata rasvalla. Levitä rasva nahan pintaan esimerkiksi kenkäharjalla, anna kuivahtaa puolisen tuntia ja lopuksi kiillota pinta. Mustille kengille kannattaa käyttää mustaa kenkärasvaa ja värilliselle tai monivärisille kengille väritöntä rasvaa. Nahan luonnollisen hengittävyyden takaamiseksi kannattaa tarkistaa, ettei käyttämäsi hoitoaine sisällä silikonia. Erilaiset vahat ja mehiläisvaha ovat hyviä. Värjätessäsi ja vahatessasi laukkua, varmista, että käsitelty pinta on täysin kuiva ennen tuotteen käyttöönottoa, jotta tuote ei tahri vaatteitasi.

Pintaa voi suojata lialta ja kosteudelta myös kosteussuojasuihkeilla, mutta toisinaan nahkaa on hyvä hoitaa myös rasvalla, jottei pinta pääse kuivahtamaan. Ennen kosteussuojasuihketta nahan pinta tulisi myös puhdistaa. Suoja-suihkeeksi suosittelemme Collonilin Protect & Care -suihketta, joka sopii kaikille nahkapinnoille. Suihkuta tuote kauttaaltaan ja levitä aine tuotteen pinnalle. Anna kuivahtaa puolisen tuntia ja lopuksi kiillota pinta harjalla tai liinalla. Voit toistaa käsittelyn.

Rasvanahka ja -nupukki

Rasvanahan ja -nupukin tunnistat sen nimensä mukaisesta rasvaisesta ja pehmeästä pinnasta. Rasvaisten nahkojen ominaisuus on pinnan elävä ”naarmuuntuminen” käytössä.

Tuote tulisi aina ensin puhdistaa, ennen kuin pintaan laitetaan hoitoaineita. Suosittelemme puhdistukseen Collonilin Bambu Lotionia, joka sopii kaikille nahkapinnoille. Ennen aineen levittämistä koko pinnalle, kokeile lotionin sopivuutta tuotteessa näkymättömään paikkaan. Ainetta suihkutetaan nahan pintaan ja levitetään kauttaaltaan. Sen annetaan kuivua, ja puolen tunnin päästä lika on noussut nahan pintaan, minkä jälkeen sen voi kevyesti harjata pois. Voit toistaa käsittelyn.

Rasvanahalle ja -nupukille löytyy niille tarkoitettua hoitoainetta. Suosittelemme Collonilin-sarjan Rustical-hoitotuotetta, jolla voit suojata ja hoitaa nahan pintaa sekä kirkastaa alkuperäistä väriä. Levitä suoja-ainetta nahan pintaan ja anna kuivua puolisen tuntia.

Tavallinen kenkärasva ei sovellu rasvaisille nahoille, sillä se ei imeydy nahkaan, ja se saattaa materiaalille sopimattomana muuttaa nahan väriä ja pintaa.

 

Nupukkinahka

Nupukkinahan tunnistat sen samettisen pehmeästä pinnasta. Jos hivelet pintaa sormella, kevyt nukka kääntyy liikkeen mukana ja voit ikään kuin ”piirtää” nahan pintaan.

Tuote tulisi aina ensin puhdistaa, ennen kuin pintaan laitetaan hoitoaineita. Nupukkipinnan tulee olla aivan kuiva ennen sen puhdistamista kenkäharjalla tai nupukkisienellä. Voit myös käyttää nahanpuhdistusaineita perusteellisempaan pesuun. Suosittelemme puhdistukseen Collonilin Bambu Lotionia, joka sopii kaikille nahkapinnoille. Ennen aineen levittämistä koko pinnalle, kokeile lotionin sopivuutta tuotteessa näkymättömään paikkaan. Ainetta suihkutetaan nahan pintaan ja levitetään kauttaaltaan. Sen annetaan kuivua, ja puolen tunnin päästä lika on noussut nahan pintaan, minkä jälkeen sen voi kevyesti harjata pois.

Nupukkinahan hoitoon sopii Collonilin Nubuck + Tekstil -hoitoaine, joka suojaa ja hoitaa nahan pintaa sekä kirkastaa sen alkuperäistä väriä. Levitä suoja-ainetta nahan pintaan ja anna kuivua puolisen tuntia. Pörhennä nupukkipinta lopuksi nupukkisienellä. Värinuudistukseen on saatavilla myös värillisiä hoitoaineita.

Pintaa voi suojata lialta ja kosteudelta myös kosteussuojasuihkeilla. Ennen kosteussuojasuihketta nahan pinta tulisi puhdistaa. Suosittelemme Collonilin Protect & Care -suihketta. Suihkuta tuote kauttaaltaan ja levitä aine kevyesti tuotteen pinnalle. Anna kuivahtaa puolisen tuntia ja lopuksi harjaa pinta nukan nostamiseksi. Voit toistaa käsittelyn.

Nupukin pinta kiillottuu ajan myötä. Jälleen mattapintaisen siitä saa harjaamalla/hiomalla pintaa pehmeällä nupukkikivellä.

Haljasnahka

Haljasnahan tunnistat sen hiotusta ja nukkamaisesta pinnasta.

Tuote tulisi aina ensin puhdistaa, ennen kuin pintaan laitetaan hoitoaineita. Haljasipinnan tulee olla aivan kuiva ennen sen puhdistamista kenkäharjalla. Haljasnahan puhdistuksessa voi käyttää sille tarkoitettua kovempaa puhdistusharjaa, mutta kannattaa olla varovainen, ettei harjaa liian kovaa. Voit myös käyttää nahanpuhdistusaineita perusteellisempaan pesuun. Suosittelemme puhdistukseen Collonilin Bambu Lotionia, joka sopii kaikille nahkapinnoille. Ennen aineen levittämistä koko pinnalle, kokeile lotionin sopivuutta tuotteessa näkymättömään paikkaan. Ainetta suihkutetaan nahan pintaan ja levitetään kauttaaltaan. Sen annetaan kuivua, ja puolen tunnin päästä lika on noussut nahan pintaan, minkä jälkeen sen voi kevyesti harjata pois.

Haljasnahan hoitoon sopii Collonilin Nubuck + Tekstil -hoitoaine, joka suojaa ja hoitaa nahan pintaa sekä kirkastaa sen alkuperäistä väriä. Levitä suoja-ainetta nahan pintaan ja anna kuivua puolisen tuntia. Pörhennä haljaspinta lopuksi harjalla. Värinuudistukseen on saatavilla myös värillisiä hoitoaineita.

Pintaa voi suojata lialta ja kosteudelta myös kosteussuojasuihkeilla. Ennen kosteussuojasuihketta nahan pinta tulisi puhdistaa. Suosittelemme Collonilin Protect & Care -suihketta. Suihkuta tuote kauttaaltaan ja levitä aine kevyesti tuotteen pinnalle. Anna kuivahtaa puolisen tuntia ja lopuksi harjaa pinta nukan nostamiseksi. Voit toistaa käsittelyn.